A spenótos lencsesaláta remek tavaszi saláta vagy köret, amellyel felerősíthetjük a legyengült szervezetünket. Nem csupán szuper egészséges, de nagyon finom is, és nagyon egyszerűen elkészíthető..
Hozzávalók
- 10 dkg bébi spenót
- 2 dl élőflórás joghurt
- 25 dkg puyi lencse
- 1 kis lilahagyma, aprítva
- 1 ek olívaolaj
- Fél liter víz
- 1 marék petrezselyem zöld, aprítva
- Néhány darab olajos (félig) szárított paradicsom
- Zöldcitrom
Elkészítés
- Az olajban megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk az átmosott lencsét, felöntjük vízzel. Felforraljuk, kb. 20 percig puhára főzzük.
- A lábas fedelét használva lecsurgatjuk, hozzáadjuk a megmossuk spenótleveleket. Lefedjük a lábast, kb 5 percig hagyjuk a spenótot a gőzben párolni.
- Egy tálalóedénybe átöntjük, belekeverjük a joghurtot, petrezselyem zöldet és az olajos paradicsom szeleteket.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, zöldcitromlét csavarunk rá.
Tippek
- Tálaljuk köretként főételek mellé – különösen passzol grillezett halakhoz, húsokhoz.
- Elkészíthető konzerv lencsével is – ebben az esetben a spenótot pároljuk át a hagymás olajban, majd keverjük el a lecsepegtetett és átmosott lencsével.
- A spenótos lencsesaláta egy szuperétel vitaminbomba, remek hosszútávú méregtelenítésre is, továbbá ideális egy diétás, egészséges étrend keretében fogyasztva.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu