A következő zöldborsó puffancs grillsajttal kiegészítve egy kiadós és érdekes ínyencséget eredményez. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, ideális nassolásra, partikra, piknikre, uzsonnára stb. Meglehetősen pikáns, de a chili redukálható vagy kihagyható..
Hozzávalók
- 10 dkg zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
- 7.5 dkg liszt (búza vagy hajdina)
- 1 tojás
- 1 tk sütőpor
- 1 dl tej
- 5 dkg grillsajt
- 1 vörös chili
- 1 ek aprított zöldpetrezselyem
- olaj
Elkészítés
- A mirelit zöldborsót meleg vízben felengedjük.
- A chili magházát és ereit eltávolítjuk, felaprítjuk.
- A sajtot apró, fél centis, kockákra vágjuk.
- A lisztet, tojást, sütőport és tejet egy botturmix-szal eldolgozzuk. Belekeverjük a borsót, sajtot, és chilit, végül az aprított zöldpetrezselymet.
- Egy serpenyőt vagy palacsintasütőt olajjal kikenünk, majd kanállal 2-3 halmazt szedünk a tésztából. Ezeket elegyengetjük. Amikor már nem folyékony a puffancsok közepén sem a tészta, megfordítjuk őket, és a másik oldalon is kb 2-3 percig világosbarnára sütjük.
- Papírtörölközőn lecsepegtetjük.
Tippek
- Langyosan és hidegen is fogyasztható – langyosan ideális brunch lehet zöldsalátával tálalva. Hidegen remek uzsonnára, kirándulásra, piknikre, partikra.
- Allergiás verzió: liszt helyett tökéletes a hajdina vagy barnarizs liszt. Ez egészségesebb verzió is.
- Az eredeti receptben a tojást kettéválasztják – majd a tojásfehérjét egy csipetnyi sóval habosra verik, és ezt forgatják bele a masszába. Ezáltal könnyebb lesz a puffancs, de ez macerásabb eljárás.
- A zöldborsós puffancs grillsajttal nagyon jó nassolnivaló is lehet pl egy kerti partin – tálaljuk chilis mártogatóssal pl pezsgő mellé.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu