Annak ellenére, hogy ez a zeller és gomba krémleves adagonként csupán 50 kCal , kimondottan laktató és finom is. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, vegán, glutén-mentes, egészséges és diétás.
Hozzávalók
- 8 spricc olajspray (8 kCal)
- 20 dkg vöröshagyma (70 kCal)
- 1 gerezd fokhagyma (4 kCal)
- 27 dkg gomba (35 kCal)
- 70 dkg pucolt zellergumó (130 kCal)
- 1 liter zöldség alapleves (40 kCal)
Elkészítés
- A hagymát megpucoljuk majd felszeleteljük. Felaprítjuk a zellert. A gombát megmossuk majd durván felaprítjuk.
- Az olajat egy lábasba permetezzük, és közepes láng felett a hagymát puhára sütjük.
- Hozzáadjuk a gombát, és hagyjuk, hogy lassan levet eresszen, majd hozzáadjuk a zellert.
- Felöntjük az alaplevessel, felforraljuk, néhányszor megkeverjük.
- Fedő alatt 20 percig főzzük.
- Botturmixszal sima krémlevessé pürézzük.
- Ha nem kell figyelnünk a kalóriákra, joghurttal (ami lehet növényi alapú is) és friss péksüteménnyel tálaljuk. Hatásos fogyókúra>>
Kapcsolatos receptek
- Krémlevesek
- Vegán receptek
- Egészséges levesek
- Diétás receptek
- Gombás receptek
Zest.hu