Ez a zeller coleslaw saláta nagyon egyszerűen elkészíthető, és kissé pikánsabb a szokásosnál, így ideális hamburgerbe, tortilla tekercsbe vagy grillezett-sült húsok, halak mellé.
Hozzávalók
- ½ zeller gumó
- 1 közepes sárgarépa
- 1 kis fej hagyma
- 3 evőkanál zsírszegény natúr joghurt
- 2 evőkanál light majonéz
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 2 evőkanál apróra vágott lapos zöldpetrezselyem
- ½ káposzta (fehér vagy vörös)
- 2 evőkanál vegyes tök és napraforgó mag
- néhány db bazsalikom levél
Elkészítés
- A zellert, sárgarépát és a hagymát meghámozzuk, majd vékonyan felszeleteljük vagy legyaluljuk.
- Mindezeket egy tálba szórjuk.
- A joghurtot összekeverjük a majonézzel és a mustárral. Sózzuk, borsozzuk.
- A majonézes keveréket a salátához adjuk az apróra vágott zöldpetrezselyemmel és a magvakkal együtt. Jól összekeverjük.
- Tálalás előtt legalább 30 percig pihentetjük.
- Friss bazsalikommal megszórva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu