A következő zabpehely szelet cukormentes, vegán, glutén-mentes, így szuper egészséges és diétás. Ideális diabetikus és candida betegek számára és azoknak, akik gyomorbetegségekben szenvednek, tej/glutén érzékenyek, vagy fogyókúráznak. Ráadásul nagyon egyszerű az elkészítése.
Hozzávalók
- 4 ek napraforgó olaj
- 2 érett banán
- 1 tk fahéj
- Fél tk vanília eszencia
- 50g kesudió vagy dió/mogyoró
- 50g zabpehely (nagy-szemű)
- 50g kókuszreszelék
- 1 alma, durván lereszelve
Elkészítés
- A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
- A hozzávalókat sorrend szerint egy turmixgépben eldolgozzuk (néhány másodpercig minden összetevő után), majd egy lapos, kb. 20×20 cm-es, kiolajozott tepsiben 25 percig világos barnára sütjük.
- Rácson hűlni hagyjuk, majd kockákra szeleteljük.
Tippek
- Adjunk a turmixolt masszához 1 kis maréknyi aszalt gyümölcsöt – ez lehet pl mazsola, áfonya, cseresznye, vagy aprítva aszalt szilva, barack, füge stb.
- Akármilyen más mogyoró vagy dió is megteszi. Mandulával és pisztáciával különösen finom.
- Az almát is lehet helyettesíteni más gyümölccsel, pl körte, őszibarack, sárgabarack, de akár 1 dl almalével is. Természetesen a gyümölcsöket meg kell hámozni!
- Ha nincs kókuszreszelék vagy vanília eszencia, az sem gond – ezek elhagyhatók.
- Nagyobb tepsiben dupla adag is készíthető – nem lesz gond, hamar elfogy!
- Eltart kb. egy hétig a hűtőben.
- Méregtelenítés alatt is fogyasztható.
- Figyelem: nem minden zabpehely glutén-mentes, ha ez fontos, akkor csakis megfelelő terméket használjunk!
A zabpehely szelet egy egészséges sütemény, remek babaétel és sütemény gyerekeknek is!
Kapcsolatos receptek
Zest.hu