Ezek a virslis kosárkák ideális falatok lehetnek bulikra, összejövetelekre, különösen szilveszterre. Alkalmazhatunk más zöldségeket is, például újhagymát, reszelt káposztát és a sajt helyett a majonéz is jó (csak keverjük a töltelékhez). Tálalhatjuk egy hétvégi villásreggelire vagy ebédre is ropogós zöldsalátával.
Hozzávalók
- 2 db Frankfurti virsli
- Kb. 3 lap rétestészta
- Olvasztott vaj vagy növényi margarin
- ½ piros paprika
- ½ bögre apróra vágott gomba
- 3 evőkanál apróra vágott zöldbab vagy zöldborsó
- Aprított zöldpetrezselyem
- 3 evőkanál reszelt füstölt sajt (kb.) vagy majonéz
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Egy muffinsütő mélyedéseit szilikon ecsettel megkenjük az olvasztott vajjal vagy margarinnal.
- Tegyünk egymásra 3 tésztalapot, és vágjuk fel 10 x 10 cm-es négyzetekre. Fedjük le őket egy konyharuhával.
- Egy vágódeszkára fektetünk egy négyzetet, megkenjük kevés olvasztott vajjal/margarinnal, majd átlósan ráteszünk egy másik négyzetet. Ezt is megkenjük vajjal/ margarinnal, majd újabb négyzetet teszünk rá, ismételtem egy másik szögben. A keletkezett formát a muffinsütő formába nyomjuk óvatosan az ujjainkkal.
- Megismételjük a kosárkák készítését a maradék tésztalapokkal, amíg 12 db kosarat kapunk.
- A muffinformát betesszük a sütőbe, és 5 percig sütjük.
- Közben a gombát és a paprikát felaprítjuk, a virslit felszeleteljük.
- Kiveszük a muffinformát a sütőből, és elosztjuk a kosárkák között a felaprított gombát, paprikát, babot/borsót és a virsli darabokat. A tetejére szórjuk a reszelt sajtot.
- 10 percig sütjük, amíg szép aranybarna lesz kosárkák széle, és a sajt megolvadt a töltelék tetején.
- Langyosan tálaljuk, aprított zöldpetrezselyemmel megszórva.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu