A zabkása az egyik legegészségesebb reggeli. Szuperétellé lehet varázsolni ha diókat- magvakat és szezonális gyümölcs kompótot adunk hozzá. Ez a vegán zabkása juharszirupban sült fügével és dióval készül. Ideális hétvégi reggelire vagy brunchra.
Hozzávalók
- 6 dkg nagy szemű zabkása (glutén-mentes is jó)
- 1 teáskanál fahéj
- 3.5 dl zabtej
- 4 db füge
- 1 marék dióbél
- 2 evőkanál juharszirup
- Tökmag
Elkészítés
- A sütőt 180C fokra előmelegítjük. A fügéket félbevágjuk, majd egy kis tepsibe helyezzük őket, vágott oldallal felfelé nézve. Köréjük szórjuk a dió darabokat. A fahéj felével megszórjuk, és juharsziruppal leöntjük.
- 15-20 percig sütjük, amíg a füge kissé megpuhul.
- Közben a zabkását egy lábasba szórjuk és hozzáadjuk a maradék fahéjat. Összekeverjük, majd ráöntjük a zabtejet.
- Alacsony hőfokon 10 percig krémes állagúra főzzük. (Szükség esetén adjunk hozzá még kevés zabtejet).
- Lekapcsoljuk a tűzhelyt, lefedjük a lábast és 5 percig pihentetjük.
- A zabkását két tányérban elosztjuk, a fügékkel és dióval leborítjuk. Néhány tökmaggal megszórjuk, majd a sült füge szafttal és extra juharsziruppal lelocsoljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu