Vegán palacsinta könnyen készíthető un „len-tojás” alkalmazásával. Ez a vegán mandulás palacsinta gluténmentes és lisztmenes is, így alacsony szénhidráttartalmú. Remek reggeli lehet a legtöbb diétás étrendben, és kiváló nassolnivalóként is napközben.
Hozzávalók
- 2 ek őrölt lenmag
- 4 ek mandulatej
- 10 dkg őrölt mandula
- ½ csésze mandulás joghurt (vegán)
- 1 teáskanál gluténmentes sütőpor
- ½ teáskanál vanília kivonat
- Cukormentes mandulatej
Elkészítés
- A lenmagot és a 4 ek mandulatejet elkeverjük, 10 percig pihentetjük.
- Az őrölt mandulát, vegán joghurtot, sütőport és a vaníliát összekeverjük egy tálban. Hozzáadjuk a len-tojást és összekeverjük.
- Fokozatosan adunk hozzá mandulatejet, addig amíg sűrű, de önthető tésztát nem kapunk.
- Enyhén kiolajozunk egy palacsintasütőt, majd bekapcsoljuk alatta a tűzhelyt.
- Amikor a sütőlap forró, egy evőkanállal halmokat szedünk rá a tésztából, kör alakokra igazgatva a kanállal.
- Közepes lángon kb 2-3 percig sütjük. Amikor a palacsinták felszíne már majdnem száraz, megfordítjuk őket és tovább 1-2 percig szép barnára sütjük.
- A maradék tésztából még több palacsintát készítünk.
- A palacsintákat melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk kedvenc feltétekkel, öntetekkel.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu