Az egyik legegyszerűbb és legegészségesebb vegán sütemény a banánkenyér, ami megfelelő liszttel készítve könnyen lehet gluténmentes is. Ez a vegán kókuszos banánkenyér egy érdekes verzió, amelyben a kókusz a főszereplő. Nagyon jól passzol a reggeli kávé vagy délutáni tea mellé!
Hozzávalók
- 2 csésze sütőporos liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- ½ csésze kókuszreszelék
- ½ csésze kókuszcukor
- 2 érett banán
- ½ csésze olvasztott kókuszolaj
- 1 csésze kókusz vagy natúr vegán joghurt
- ½ csésze kókusztej
- 1 Zöldcitrom leve és reszelt héja (opcionális)
- Díszítés: pekándió vagy dió bél felek
Elkészítés
- A sütőt 170C fokra előmelegítjük. Egy kenyérformát kibéleljük papírkosárral vagy kiolajozzuk.
- A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a cukrot és a kókuszreszeléket.
- Egy másik tálban villával pépesre törjük a banánt, majd hozzáadjuk a joghurtot, tejet, olajat és a zöldcirom kicsavart levét és reszelt héját. Alaposan összekeverjük.
- A két keveréket sűrű tésztává keverjük.
- A tésztát a kenyérformába töltjük, egyenletesen elosztva.
- A tetejét dióval díszítjük, majd a sütő közepén 50-60 percig sütjük. 30 perc sütés ajánlatos fóliával lefedni a sütőformát.
- A süteményt leteszteljük egy pálcikával vagy tűvel – amikor rendesen átsült, kivesszük a sütőből, 10 percig pihentetjük a formában, majd egy rácsra kifordítjuk.
- Amikor teljesen kihűlt, szeletelve tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu