A következő uborka, grillsajt és szőlő saláta maximum 10 perc alatt összedobható, így ideális rohanós vagy lustálkodó napokra. Továbbá hidegen is finom, így becsomagolhatjuk kirándulásokra, uzsonnára, piknikre, de szuper saláta lehet partikra is.
Hozzávalók
- 1 csomag grillsajt (kb 25 dkg)
- 20 dkg vörös szőlő
- 2 ek mandulapehely
- 1 maréknyi mentalevél
- 1 szál kígyóuborka
- 1 tk olívaolaj
- Öntethez: 2 ek citromlé, 4 ek olívaolaj, 2 tk méz
Elkészítés
- A szőlő szemeket megmossuk, félbevágjuk.
- Az uborka végeit levágjuk, hosszában kettévágjuk, magházát kikaparjuk, majd kb 2 centis kockákra felaprítjuk.
- A mandulapelyhet olaj nélkül egy forró serpenyőben megpirítjuk, majd egy tányérra szórjuk.
- A grillsajtot lecsurgatjuk (ha vízben eltett) – majd 2 centis kockákra felvágjuk.
- A serpenyőben felforrósítjuk az olajat, ebben a grillsajt kockákat minden oldalon megpirítjuk – ez kb 2-3 perc.
- Egy nagy tálba szórjuk a szőlő szemeket, uborka darabokat és a grillsajt kockákat. Mentalevelekkel megszórjuk.
- Az öntetet kikeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd lelocsoljuk vele a salátát. Tálalás előtt rászórjuk a pirított mandula pelyhet.
Tippek
- Fogyaszthatjuk langyosan vagy hidegen is. Pita kenyér passzol mellé leginkább, de lehet köret is grillezett húsok, halak kísérőjeként iks.
- Mivel előre elkészíthető, így ideális saláta partikra, piknikre, kirándulásokra. Főételként remek egy vegetáriánus étrendbe – vagy egy laza ebédre, brunchra.
- Az uborka, grillsajt és szőlő saláta egy tuti gyors és egyszerű recept, diétás és egészségtudatos étrendekbe is passzol.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu