A kamrában érdemes mindig tartanunk néhány lazac konzervet, mert sokféle ételhez gyorsan és könnyen fel tudjuk használni. Például nagyon gyorsan tudunk készíteni lazacos pástétomot szendvicsekhez, amit fogyaszthatunk gyors ebédként vagy vacsoraként, de akár parti snack-ként is tálalhatjuk..
Hozzávalók
- 1 kis (saját lében) konzerv lazac (kb 220gr)
- 10dkg krémsajt
- 1ek reszelt hagyma
- 1tk friss citromlé
- 1tk torma
- 1 marék zöldfűszer (lásd tippek)
- Só, bors
Elkészítés
A lazacot mossuk át, és tisztítsuk meg a bőrdaraboktól. Egy robot géppel dolgozzuk el krémessé az alapanyagokat, és fűszerezzük ízlés szerint. Fogyasszuk hűtve.
Tippek
-
A következő zöldfűszerek különösen passzolnak a lazaccal: petrezselyem-zöld, kapor, snidling, koriander. A pástétomhoz akár kombinálhatunk 2-3at is!
-
Ha sűrűbb pástétomot szeretünk, adjunk az alap masszához 1-2 ek vajat.
-
Pikánssá tehetjük fél chili hozzáadásával (magtalanítsuk aprítás előtt!).
-
Kiadós szendvicstöltelékké varázsolhatjuk, ha keverünk a kész pástétomhoz aprított grillezett paprikát, szárított paradicsomot, olívabogyókat, párolt zöldségdarabokat (pl kukorica, zöldborsó, zellerszár stb)
-
A lazac konzervet helyettesíthetjük füstölt lazaccal is.
-
Fogyasszuk pirítóssal, vagy crostinin.
A tormás lazac pástétom remek piknikre, partira, uzsonnára – de akár ebédre, vacsorára is pl. egy finom salátával párosítva. Egyéb szendvics pástétomok>>