Az édesburgonya szuper egészséges, ezért érdemes rendszeresen fogyasztanunk! Valójában nagyon sokoldalú, és jól átveszi az ízeket és a fűszereket. Ez a tőkehal fűszeres édesburgonya mártásban készül, amely egy mexikói ételként indult, de tettem hozzá egy kis kurkumát, így inkább indiai lett belőle. Rizzsel vagy lapos kenyérrel tálaljuk.
Hozzávalók
- 1 filé foltos tőkehal (kb. 350 g)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 póréhagyma vagy 1 vöröshagyma
- 2 közepes édesburgonya
- ½ piros kaliforniai paprika
- 1 marék koktélparadicsom
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 tk füstölt paprika
- ½ teáskanál kurkuma por (elhagyható)
- ¼ teáskanál szárított chili pehely (elhagyható)
- ½ citrom vagy lime leve
- 1 marék friss korianderlevél
Elkészítés
- Az édesburgonyát meghámozzuk és felkockázzuk. A póréhagymát vagy a hagymát felszeleteljük. Kimagozzuk, majd apróra vágjuk a pirospaprikát.
- Egy nagy, fedős serpenyőben felhevítjük az olajat – hozzáadjuk az édesburgonyát és a póréhagymát, rátesszük a fedőt, és körülbelül 8 percig óvatosan pároljuk, amíg megpuhulnak.
- Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, és keverjük pár percig.
- Hozzáadjuk a fűszereket, majd összekeverjük, és belekeverjük és a citromlevet kevés vízzel együtt. Főzzük további 8-10 percig (fedő alatt), amíg a paradicsom szétreped és kezdi kiengedni a levét.
- A tőkehalat falatnyi kockákra vágjuk, majd a zöldségek tetejére helyezzük (amelynek már puhának kell lenni). Sózzuk és borsozzuk, lefedjük, és körülbelül 5 percig pároljuk, amíg a hal színe megváltozik.
- Lekapcsoljuk a tűzhelyt, és fedő alatt pihentetjük 5 percig.
- Koriander levéllel megszórva és kevés citrom/lime levével tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu