Ez a japán stílusú szójabab humusz szuper egészséges, vegán és gluténmentes is! A recepthez házilag főzött csicseriborsót vagy konzervet is használhatunk.
Hozzávalók
- 1 csésze főtt csicseriborsó
- 1 csésze fagyasztott szójabab (edamame)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál tahini paszta
- 1 evőkanál Kikkoman szójaszósz
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 zöldcitrom leve
- szezámmag
- Néhány csepp pirított szezámmag olaj
- Só, bors
Tálaláshoz: szeletelt újhagyma és szezámmag
Elkészítés
- A szójababot 5 percig puhára főzzük. A főzővíz egy részét egy csészébe töltjük, majd a babot hideg víz alatt leöblítjük és kihűlni hagyjuk.
- A csicseriborsót lecsöpögtetjük.
- A babot és a csicseriborsót egy konyhai aprítógépbe tesszük. Hozzáadjuk a fokhagymát, a zöldcitrom levét, szójaszószt, olívaolajat és a tahinit. Sűrű krémmé pürézzük, miközben adagolunk hozzá annyi főzővizet, hogy sima, krémes pürét kapjunk.
- A humuszt egy kis tálba kanalazzuk, majd a tetejét meglocsoljuk néhány csepp szezámolajjal és szójaszósszal. Újhagyma szeletekkel díszítjük.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu