Nem csupán a kínaiak babonásak az újévet illetően, a mi babonáink szerint sem mindegy, hogy mit eszünk újévkor. Hagyományos az éjféli virsli vagy az újévi malac – az utóbbi azonban nem igazán megvalósítható egy szilveszteri bulin! Nos, a szerencsés batyuk remek megoldás lehet egy bulira– de feltétlenül sertés darált húsból készítsük!.
Hozzávalók
- 45 dkg darált sertés hús
- 4 újhagyma aprítva
- 1 zellerszár aprítva
- 3 ek bambuszrügy
- 1 ek szójaszósz
- 1 fokhagyma préselve
- 1 tk reszelt gyömbér
- Kb 40 wonton wrap
- Kb 15 snidling
- Mogyoróolaj
Elkészítés
- Az alapanyagokat elkeverjük, majd megtöltjük a wonton lapok közepét. A széleit az ujjunkkal felhúzzuk, és batyukat formálunk belőlük, középen kissé elszorítjuk.
- A snidlinget félbevágjuk, leöntjük forró vízzel, 1 percig áztatjuk.
- Forró, bő olajban kisütjük ropogósra a batyukat majd papírtörölközőn lecsurgatjuk őket.
- Snidlinggel átkötjük. Melegen, hidegen is tálalható.
Tippek
- Remek gyors parti falat lehet, ha melegen kívánjuk tálalni, a masszát előre el lehet készíteni.
- Snackként is tálalható egy kínai menü keretében vagy vendégségben italozás mellé.
- Az eredeti recept darált csirke hússal készül – a kínaiak szerint a csirke hoz szerencsét! Egyéb kínai babonák>>
- Wonton wrap helyett rétestésztát is használhatunk – de ebben az esetben alacsonyabb hőmérsékleten süssük ki a batyukat!
- A szerencsés batyukat különösen ajánljuk szilveszterre vagy újév napján.
Zest.hu