A szarvas szelet elkészítése nagyon egyszerű, így ideális alapanyag vendégváró menüben a téli ünnepek alatt. Ez a szarvas pecsenye kéksajtos gombamártással lesz különleges, amihez angol Stilton sajtot használunk. 15 perc alatt összedobható, mégis különleges és isteni finom. Tálaljuk krumplipürével és szezonális zöldségekkel!
Hozzávalók
- 2 szarvasgerinc vagy comb file
- 100 g gomba vékonyra szeletelve
- 1 evőkanál olívaolaj
- 3 evőkanál csökkentett zsírtartalmú crème fraiche vagy tejföl
- 50 g stilton sajt, morzsolva
Elkészítés
- A gombát vékonyan felszeleteljük.
- Egy tapadásmentes serpenyőben felhevítjük az olajat A hús szeleteket a serpenyőbe tesszük, miközben kissé megsózzuk, és körülbelül 1-3 percig mindkét oldalon megsütjük (a hús vastagságától függően).
- Kivesszük a húst a serpenyőből, lefedjük, pihentetjük.
- A gombát a serpenyőbe szórjuk, és körülbelül 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a tejfölt és a sajtot, majd 1 percig sűrű, krémes mártássá redukáljuk, miközben kevergetjük.
- A szarvaspecsenyét a mártással leöntve tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu