Ez a szalonnás-póréhagymás omlett Angliában népszerű hétvégi reggilire vagy brunch-ra. Ki lehet egészíteni Cheddar sajttal és aprított zöldfűszerekkel is. Nagyon könnyen elkészíthető, 15 percen belül az asztalon van. Ideális reggelire, ebédre és passzol szénhidrátszegény, glutén-mentes, tejmentes diéktába. Tálaljuk ropogós salátával.
Hozzávalók
- 1 póréhagya
- 10 dkg kockázott füstölt bacon szalonna (lardons)
- 4 nagy tojás
- 1 póréhagyma
- Reszelt Cheddar sajt (opcionális)
Elkészítés
- Vékonyan felszeleteljük a póréhagymát.
- Egy serpenyőben felhevítünk egy kanál olajat, és 5 percig puhítjuk a póréhagymát. Hozzáadjuk a bacon darabokat, és ropogósra sütjük. A keverék felét egy tányérra kiszedjük.
- Enyhén két tojást egy kis tálban habosra verünk. Ezt a serpenyőbe öntjük, hagyjuk egyenletesen eloszlani.
- Ízlés szerint megszórjuk reszelt sajttal vagy aprított friss zöldfűszerrel (a tejmentes változathoz).
- Félbehajtjuk, még egy percig sütjük, majd egy tányérra kicsúsztatjuk.
- Melegen tartjuk, miközben elkészítjük a másik omlettet a maradék szalonnás-póréhagymás keverékkel és a tojásokkal.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu