Bulikra, vendégváró alkalmakra ajánljuk a következő receptet. A szalonnás paszternák falatok elkészítése nagyon egyszerű, az eredmény pedig különleges, ugyanis az édeskés paszternák és a sós, füstölt szalonna szuper ízkombináció.
Hozzávalók
- Fél kg paszternák
- 2 ek Olívaolaj
- 1 szál rozmaring
- 10 dkg füstölt szalonna (pancetta vagy bacon)
Elkészítés
- A paszternákot megpucoljuk, majd vékony hasábokra felvágjuk.
- Forró, enyhén só vízben 2 percig blansírozzuk, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, konyharuhába csavarjuk.
- A száraz paszternák darabokat szalonnával betekerjük – (kb 3-4 dbot egyszerre).
- A rozmaring leveleket felaprítjuk.
- Ezeket egy tepsibe helyezzük, olajjal meglocsoljuk, megszórjuk a rozmaringgal.
- 200 fokra előmelegített sütőben, kb 25 percig sütjük. Akkor jó, amikor a szalonna ropogós, a paszternák aranysárga.
Tippek
- Melegen tálaljuk köretként egészben sült húsok mellé (pl sült pulyka) vagy aperitif kisérőként pl pezsgő mellé.
- Langyosan vagy hidegen is nagyon jó parti falat – pl. karácsonyi bulikon vagy szilveszterkor.
- A szalonnás paszternák falat egy tuti egyszerű, ugyanakkor érdekes vendégváró étel, érdemes kipróbálni.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu