A következő sült csirkecomb sárgarépával egyszerre készül, amit egy balzsamecetes- narancsos mártás varázsol különlegessé. Tuti egyszerűen összedobható, így szuper főétel lehet laza, lustálkodó hétvégékre.
Hozzávalók
- 40 dkg sárgarépa
- 3 ek olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 szál rozmaring
- 8 db csirkecomb (alsó és felső)
- 2 ek balzsamecet
- 4 ek narancslé (frissen préselt)
Elkészítés
- A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
- A répákat megpucoljuk, majd 1 centi vastag, kb 8-10 centi hosszú csíkokra szeleteljük.
- A combokat megmossuk, áttöröljük, egy tepsiben elrendezzük, majd köré szórjuk a répa csíkokat.
- A rozmaring leveleket felaprítjuk.
- A fokhagymát kissé összezúzzuk, elkeverjük az olajjal és a rozmaringgal. Ezzel bedörzsöljük a húst és a répa szeleteket. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A maradék olajat és a fokhagymákat a hús köré öntjük.
- Betesszük a sütőbe,és kb 25 percig világosbarnára sütjük.
- A balzsamecetet elkeverjük a narancslével majd a húsra és a répa szeletekre öntjük. További 10-15 percig sütjük. Akkor jó, amikor a répa puha és kissé ragadós, a hús bőre pedig szép barnára sült.
- Melegen tálaljuk.
Tippek
- Köretként krumplipüré passzol hozzá leginkább, továbbá ajánlatos még egy párolt zöldséges köretet vagy zöldsalátát is tálalni mellé.
- A maradék hús remek húsos saláták készítéshez.
- Ugyanez a recept elkészíthető csirkemellel is – ha csontozott, akkor a sütés ideje csupán 20 perc összesen!
- Mivel nagyon egyszerű a sült csirkecomb sárgarépával recept elkészítése, így ideális hétvégi laza családi vagy baráti ebédre.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu