A sült camembert az egyik legegyszerűbb vendégváró étel – csupán saját dobozában ( de persze kicsomagolva a papírból) mehet a sütőbe, ahol kissé megolvad. EA sajtot persze lehet előtte fűszerezni, megbolondítani likőrrel, mézzel, juhar sziruppal, lekvárral, vagy nyomhatunk gele fokhagymát, diót, zöldfűszereket stb. Ez a Sült camembert fügével és dióval készül, továbbá nem a saját dobozában sül, hanem hagyjuk kissé szétfolyni a tepsiben. Így könnyebb lesz a tunkolás. Nagyon finom, érdemes kipróbálni a téli ünnepek alatt. Halloween-ra is alkalmas.
Hozzávalók
- 4-6 füge
- 1 egész camembert sajt
- 3 evőkanál méz
- 3 evőkanál balzsamecet
- 1 marék dió , félbe vágva
- 5 szál kakukkfű
Elkészítés
- A sütőt 170 C fokra előmelegítjük.
- A sajtot kicsomagoljuk és egy nagy tepsi közepére helyezzük.
- A fügéket félbe vágjuk és a dióval együtt a sajt körül elrendezzük.
- Félbe vágjuk a kakukkfű szálakat, és néhányat a sajtba nyomunk, majd a többit a fügékre szórjuk. Leöntünk mindent mézzel és balzsamecettel.
- Kb 15 percig sütjük – amikor a füge aranybarna, a sajt olvadni kezd, akkor kész van.
- Melegen tálaljuk – krutonnal, pirítóssal vagy crostinivel.
Kapcsolatos receptek