Ha egy szuper könnyű köretet szeretnénk tálalni egy kínai menüben, ez a sült babcsíra zöldbabbal kiváló megoldás lehet. Mindössze 8 perc alatt elkészül, nagyon kevés előkészületet igényel, és akár előre, akár az utolsó pillanatban is elkészíthető. Vegán, tejmentes és gluténmentes is.
Hozzávalók
- 1 evőkanál növényi olaj
- 1 evőkanál reszelt gyömbér (kb. 3cm-es darab)
- 10 dkg zöldbab
- 1 evőkanál szójaszósz
- ½ teáskanál barna cukor
- 1 teáskanál szezámolaj
- 25 dkg babcsíra
- újhagyma a díszítéshez (elhagyható)
Elkészítés
- A gyömbért lereszeljük, a babot falatnyi nagyságú darabokra vágjuk.
- Az olajat egy wokban közepes lángon felhevítjük. Amikor forró, hozzáadjuk a gyömbért és kevergetve 30 másodpercig pirítjuk, majd hozzáadjuk a babot és kevergetve további 3 percig pirítjuk.
- Hozzáadjuk a szójaszószt, cukrot és a szezámolajat. Körülbelül 10 másodpercig keverjük, majd hozzáadjuk a babcsírát. További 3-5 percig kevergetve pirítjuk.
- Ízlés szerint apróra vágott újhagymával díszítjük és forrón tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu