Ez az olasz spenótos tojáslepény grillezett paprikával rendkívül egyszerűen elkészíthető és nagyon sokoldalúan felhasználható. Lehet ebéd vagy villásreggeli egy hétvégén, hidegen tálalhatjuk előételként, parti falatként, vagy becsomagolhatjuk kirándulásra, piknikre is. Tejmentes verzióhoz alkalmazzunk vegán sajtot, vagy hagyjuk ki a receptből.
Hozzávalók
- 5 közepes tojás
- 2 evőkanál reszelt parmezán sajt
- 2 nagy marék bébi spenót
- 2 grillezett paprika (lehet üveges is)
- 1 gerezd fokhagyma, préselve
Elkészítés
- A tojásokat lazán felverjük egy tálban, hozzáadjuk a sajt nagy részét.
- A spenótot megmossuk, lecsepegtetjük majd egy serpenyőbe tesszük. Leöntjük forró vízzel, lefedjük, és 5 percig pihentjük, majd lecsepegtetjük, és egy kanállal alaposan kinyomkodjuk belőle a vizet a szűrőn keresztül.
- Kevés olajat hevítünk a serpenyőben. Beleöntjük a tojáskeveréket, egyenletesen szétfolyva. Egy percig főzzük, majd a tetejére helyezzük a grillezett paprikát (amit előzetesen felszeletelhetünk, ha úgy jobban tetszik). Ezután a spenótot rámorzsáljuk, és a serpenyőt lefedjük. Takarék lángon kb 10 percig pároljuk. Akkor jó, amikor a tojás felszíne már nem kocsonyás.
- A sütőben a grillt bekapcsoljuk.
- A tojáslepény tetejére szórjuk a maradék sajtot, és a grill alatt pár percig aranysárgára barnítjuk.
- Tálaljuk melegen szeletekre vágva vagy hidegen kockázva.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu