Rohanós napokra ajánljuk a következő receptet, amely nem csupán 15 perc alatt elkészíthető, de meglehetősen laktató is. A spenótos tészta kéksajttal kiegészítve ráadásul különleges ízeket varázsol az asztalunkra..
Hozzávalók
- 20 dkg száraz tészta
- 1 salotta hagyma
- 25 dkg bébi spenót
- 1 ek mandulapehely vagy blansírozott mandula
- 1 ek tejföl vagy görög joghurt
- Fél tk szárított chili pehely
- 5 dkg kéksajt
Elkészítés
- A tésztát a csomagoláson található használati utasítás alapján megfőzzük.
- A mandulát serpenyőben megpirítjuk (olaj nélkül), kis tányérba kiszedjük, a serpenyőt papírtörölközővel kitöröljük.
- Közben a hagymát felaprítjuk, kevés olívaolajban puhára sütjük.
- A spenótot átmossuk, majd forró vízzel leforrázzuk, szűrűn a vizet kinyomkodjuk belőle, majd vágódeszkán felaprítjuk.
- A tésztát lecsurgatjuk.
- A spenótot elkeverjük a hagymával, hozzáadjuk a chilit és görög joghurtot, átmelegítjük.
- Belekeverjük a tésztát, és rámorzsáljuk a kéksajtot. Megkóstoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Átkeverjük néhányszor, majd melegen tálaljuk a mandulával megszórva.
Tippek
- Tálaljuk gyors vacsoraként, de ideális lehet lusta hétvégi ebédre.
- A kéksajt lehet rokfort vagy egyéb pikáns (sós) verzió.
- A spenót lehet fagyasztott is.
- A tészta legyen jó minőségű, durum vagy teljes kiőrlésű – liszt, kukorica, hajdina alapú tészta is alkalmazható liszt-érzékenyek számára.
- A spenótos tészta kéksajttal egy tuti egyszerű-de-nagyszerű étel, ideális vegetáriánus étrendbe. Figyelem: meglehetősen kiadós és kalória-dús!
Kapcsolatos cikkek
- Spenótos receptek
- Tészta receptek
- Mandulás receptek
- Kéksajtos receptek
Zest.hu