Ha gyorsan szeretnénk varázsolni az asztalra egy finom de egyszerű ételt, amely laktató, de nincs tele kalóriával, a spenótos tészta ideális ilyen alkalmakra! A fenyőmag, spenót, mazsola és citrom fúziója különösen érdekes íz-világot eredményez, amelyet a sós feta tökéletesít. Valóban érdemes kipróbálni, elkészítése igazán egyszerű, a megfelelő tésztával pedig még egészséges is!..
Hozzávalók
- 15 dkg tészta (spirál vagy penne)
- ½ lilahagyma (vékony csíkokra vágva)
- 2 ek olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma (vékony szeletekre vágva)
- 25 dkg bébi spenót
- 2 marék mazsola
- 2 marék fenyőmag
- 10 dkg feta sajt
- 1 kis citrom reszelt héja és a fél citrom leve
- Só, őrölt bors
Elkészítés
- A tésztát főzzük meg sós vízben (vagy forró vízzel öntsük le maradék tésztát).
- A fenyőmagot pirítsuk meg kb 2 percig száraz (nagy) serpenyőben. Amikor megbarnultak, tegyük félre. A serpenyőben melegítsük fel az olajat, dinszteljük üvegesre a hagymát, adjuk hozzá a fokhagymát 2 percre, majd a spenótot és a mazsolát 2-3 percre (akkor jó, amikor fonnyadt lesz a spenót).
- Adjuk hozzá a reszelt citromhéjat, és a fél citrom kicsavart levét.
- A leszűrt tésztát mossuk át hideg vízzel, majd adjuk a zöldséges keverékhez. Melegítsük át a tésztát, állandó kevergetés közben.
- Tálaljuk két tányérra, szórjuk meg morzsált feta sajttal.
Tippek
-
Remek gyors ebéd vagy vacsora – főleg ha előre kifőzött vagy maradék tésztát használunk fel.
-
Hideg salátaként is nagyon finom – így remek piknik étel lehet kirándulásokon.
-
Egészségesebb változata az, ha teljes-kiőrlésű vagy és tönköly tésztát alkalmazunk. Lisztérzékenyek és az egészséges életmód követői kukorica, barnarizs vagy hajdina tésztából is elkészíthetik. Vega feta is alkalmazható.
-
A spenótos tészta receptje 2 főre elegendő
-
Egyéb egyszerű tészta receptek>>
Zest.hu