Rohanós napokon az egyik legegyszerűbben összedobható étel a tészta, hiszen 10-15 percen belül az asztalon lehet. Példa erre ez a spenótos spagetti garnélával – gyorsan és egyszerűen elkészíthető, egészséges, finom és laktató. Tejmentes és gluténmentes is lehet, ha rizs vagy kukorica alapú tésztát alkalmazunk. Ízlés szerint reszelt parmezánnal is tálalhatjuk!
Hozzávalók
- 20 dkg spagetti
- 1 evőkanál olívaolaj
- 25 dkg koktélparadicsom
- 15 dkg tigris garnéla, tisztítva
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db grillezett paprika (üveges vagy házi készítésű)
- 1 enyhe vörös chili, kimagozva
- 10 dkg bébispenót levél
- 1 marék friss bazsalikom levél, apróra vágva
- 1 evőkanál jó minőségű balzsamecet
Elkészítés
- A tésztát a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint megfőzzük, majd leszűrjük. Melegen tartjuk a lábasban, fedő alatt.
- Közben egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Hozzáadjuk a paradicsomokat és 2 percig pároljuk.
- A grillezett paprikát és fokhagymát felszeleteljük, a chilit felaprítjuk. Ezeket a garnélával együtt a paradicsomhoz adjuk. Pár percig keverjük, amíg a garnélarák rózsaszínűvé válik.
- Belekeverjük a spenótot, bazsalikomot, ecetet, majd lefedjük, és 30 másodperc múlva lekapcsoljuk a tűzhelyt. Egy percig fedő alatt pihentetjük, majd belekeverjük a tésztát.
- Sózzuk, borsozzuk, majd azonnal tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu