Ha egy gyors és egyszerű ebédre vagy vacsorára vágyunk, ami ugyanakkor tuti finom, akkor ez tipikus olasz spenótos, paradicsomos tészta mozzarellával egy nagyszerű megoldás lehet. 15 perc alatt elkészül, laktató és nagyon fincsi. Ez a változat vegetáriánus, de kiegészíthetjük pármai sonkával, ropogósra sült szalonnával vagy füstölt lazaccal/makrélával. Én gluténmentes tésztával készítettem, de bármilyen tészta használható a recepthez, akár friss is.
Hozzávalók
- 1 ek olívaolaj
- 200g száraz tészta
- 1 gerezd fokhagyma
- 100 g koktélparadicsom
- 100 g spenót
- 1 gömb friss mozzarella sajt
- 4 szelet aszalt paradicsom
- 1 marék magozott fekete olajbogyó, üvegből, lecsepegtetve
- Pár csipet chili pehely (opcionális)
Elkészítés
- A tésztát a csomagoláson található utasítás alapján megfőzzük, majd leszűrjük.
- Közben a fokhagymát felaprítjuk, a paradicsomokat pedig félbevágjuk.
- Egy serpenyőben közepes hőfokon felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a fokhagymát, és világosra sütjük. Hozzáadjuk a paradicsomot, és 3-5 perc alatt puhára főzzük. Hozzáadjuk a spenótot, átkeverjük, majd lefedjük, lejjebb vesszük a hőfokot és hagyjuk párolni.
- Lecsepegtetjük, majd feldaraboljuk a mozzarellát. Az aszalt paradicsomot apróra vágjuk.
- Amikor a spenót megfonnyadt, hozzáadjuk a szárított paradicsomot, a sajtot és az olajbogyókat. Belekeverjük a lecsepegtetett tésztát, és ha szükséges, átmelegítjük. Jól összedolgozunk mindent, amíg a sajt el olvad.
- Frissen őrölt fekete borssal és chilipehellyel (opcionális) tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu