A humuszt roppant egyszerű elkészíteni. Továbbá olcsóbb és egészségesebb is, mint amit az élelmiszerboltokban vagy delikben vásárolható termékek. Ez a spenótos humusz egy szuper egészséges változat, ami tökéletes mártogatós lehet, vagy jól passzol falafel mellé és grillezett bárány húshoz.
Hozzávalók
- 1 konzerv csicseriborsó, lecsepegtetve
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál tahini paszta
- Só, bors
- ½ citromlé
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 nagy marék baby spenót (kb. 5dkg)
- Csipetnyi (vagy több) paprika, ami lehet csípős is
Elkészítés
- A spenótot egy tálba szórjuk, majd forralt vízzel leöntjük. Egy tányérral lefedjük és egy percig állni hagyjuk.
- Közben az összes többi összetevőt egy aprítógépben néhány másodpercig pürézzük.
- A fonnyadt spenótot lecsepegtetjük, de a főzővizet megtatjuk. A spenótból alaposan kinyomjuk a vizet és a spenótot a pürézett keverékhez adjuk.
- Krémessé pürézzük, miközben kanalanként adagoljuk hozzá a főzővizet. Amikor a kívánt állagot elértük, megkóstoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, citromlével és paprikával kiegészítjük.
- A humuszt egy tálba kanalazzuk, kevés olajjal leöntjük, és tálalás előtt paprikával meghintjük.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu