Ez a spenótos hamburger nagyon egyszerűen elkészíthető, és kissé különlegesebb a szokásosnál. Tálaljuk szokásos módon, zsemlében (ami gluténmentes is lehet) vagy hasábburgonyával, sült édesburgonyával és/vagy salátával.
Hozzávalók
- 2 nagy marék bébi spenót
- 45 dkg darált marhahús
- 6 újhagyma, vékonyra szeletelve
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 tojás, felverve
- Tabasco
- só, bors
Egyéb: zsemle, csemege uborka/ uborka sali, grillezett paprika, paradicsom szeletek, karamellizált hagyma stb.
Elkészítés
- A spenótot nagyon apróra vágjuk vagy ledaráljuk egy aprítógépben.
- Egy nagy tálban a darált húst összekeverjük a felvert tojással, spenóttal, római köménnyel és újhagymával. Sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint adunk hozzá néhány csepp Tabascót.
- A keverékből 6 egyforma méretű pogácsát formázunk.
- A pogácsákat serpenyőben, grillsütőn vagy grill alatt 5-7 percig mindkét oldalon barnára vagy csíkosra sütjük.
- Félbevágjuk a zsemléket, amiket a vágott oldalukon enyhén megpirítunk a grillsütőn vagy grill alatt.
- A kiegészítő elemekkel a hamburgereket összeállítjuk.
- Alternatív elkészítés: a spenótot forrásban lévő vízzel leöntjük egy lábasban. Amikor megfonnyadt, hideg víz alatt leöblítjük, lecsepegtetjük, majd kinyomkodjuk a felesleges vizet belőle és felaprítjuk. Ezt adjuk a darált marhahúshoz. (Ebben az esetben több spenótra lesz szükségünk, kb 25dkg). Ez a verzió ideális fagyasztott spenót alkalmazásához.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu