A következő spárga, avokádó és retek saláta még kecskesajtot, főtt tojást és rukkolát is tartalmaz, így valójában egy kiadós salátáról van szó, amely ideális egy hétvégi brunch-ra vagy hétköznapi laza ebédre, vacsorára. 15 perc alatt összedobható..
Hozzávalók
- 25 dkg zöldspárga
- 2 ek olívaolaj
- 2 tojás
- 5 dkg rukkola
- 1 avokádó
- 10 dkg retek
- 1 ek fenyőmag
- 5 dkg kecskesajt (puha)
- 1 ek frissen csavart citromlé
Elkészítés
- A tojásokat egy lábasba helyezzük, leöntjük annyi vízzel, hogy teljesen ellepje. Forráspontig főzzük – amint forr, lehúzzuk a tűzhelyről, és fedő alatt 6 percig pihentetjük, majd lecsepegtetjük.
- Közben a spárga végeit levágjuk, bedörzsöljük 1 ek olajjal, majd forró grill serpenyőben “csíkosra” és kissé puhára sütjük.
- A vízzel leöblített rukkolát egy tálalóba szórjuk.
- A retket megmossuk, végeit levágjuk, majd vékony karikákra szeleteljük. A retek szeleteket a rukkolára szórjuk.
- A lehűlt tojásokat megpucoljuk, gerezdekre vágjuk, a salátához adjuk.
- Az avokádót félbevágjuk, magját kikanalazzuk, majd a héját levágjuk vagy lehúzzuk. Húsát felszeleljük, a salátához adjuk.
- A fenyőmagot olaj nélkül megpirítjuk, a salátára szórjuk.
- Végül a salátához adjuk a grillezett spárgát, és rámorzsáljuk a sajtot.
- Sózzuk, borsozzuk, lelocsoljuk a maradék olajjal és citromlével.
- Langyosan tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk friss kenyérrel, zsemlével.
- Kecskesajt helyett feta sajt is jó.
- Kiegészíthetjük pirított bacon szalonnával vagy sonkával, maradék sültekkel is.
- Mivel még hús nélkül is meglehetősen kiadós a saláta, így ideális kímélős, vegetáriánus vagy nyári napokra – laza ebédre, vacsorára vagy brunchra.
- A spárga, avokádó és retek saláta passzol diétás, karcsúsító és egészségtudatos étrendekbe.
Kapcsolatos cikkek
- Spárga receptek
- Avokádó receptek
- Grillezett zöldségek
- Tojás receptek
- Sajtos saláták
- Zöldséges saláták
Zest.hu