A kolbászos rizs nagyon egyszerűen elkészíthető, ugyanakkor kiadós vacsora vagy ebéd lehet a család számára. A következő spanyol kolbászos rizs chorizo-val és csicseriborsóval készül, amely különleges ízt varázsol az ételnek.
Hozzávalók
- 25 dkg rizs
- 20 dkg Chorizo főzőkolbász
- 1 lilahagyma, szeletelve
- 20 dkg szezonális zöldség (lásd tippek)
- 1 konzerv csicseriborsó
Elkészítés
- A rizst megfőzzük –lásd párolt rizs készítése.
- A kolbászt felkarikázzuk, forró serpenyőben kiengedjük a zsírját, amiben a hagymaszeleteket megpuhítjuk.
- A csicseriborsót lecsepegtetjük, a kolbászhoz adjuk a szezonális zöldséggel együtt. 4-5 percig sütjük, majd a párolt rizst belekeverjük.
- Melegen tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk zöldsaláta kíséretében!
- A zöldség lehet koktél paradicsom, reszelt cukkini, zöldborsó, lóbab, zöldbab, káposzta csíkok stb. A képen látható verzió zöldborsóval készült.
- A spanyol chorizo kolbász helyettesíthető magyar füstölt főzőkolbásszal, bár ízre nem teljesen azonosak! Maradék főtt rizzsel is elkészíthető.
- A spanyol kolbászos rizs egy remek hétköznapi vacsora lehet a család számára, gyerekek is nagyon kedvelik!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu