
Ez a spanyol kolbászos krumplisaláta zöldbabbal és chrizoval készül, így meglehetősen kiadós, azaz főételként is lehet fogyasztani. De tálalhatjuk egy tapas menüben vagy svédasztalos büfé keretében egy bulin, összejövetelen stb. Elkészítése csupán 15 perc. Salátával vagy savanyúsággal tálaljuk.
Hozzávalók
- 250 g főző chorizo kolbász
- 1 kg újburgonya (bébi)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál Sherry ecet
- 2 kisebb salotta hagyma
- 5 szál újhagyma
- 300 g zöldbab
- 50 g rukkola levél
- 2-3 evőkanál pirított mandulapehely
Elkészítés
- A burgonyákat megmossuk (nem kell meghámozni), majd enyhén sós vízben 10-15 perc alatt puhára főzzük. Lecsepegtetjük.
- A babot kb 5 percig gőz felett megpároljuk (maradjon harapós) vagy a krumplihoz adjuk a főzés utolsó 3 percében.
- Közben a salotta hagymát felaprítjuk, az újhagymát felszeleteljük, majd ezeket egy tálba szórjuk.Hozzáadjuk az olajat és az ecetet, és összekeverjük.
- A kolbászt 1 cm szeletekre vágjuk.
- Egy serpenyőt felhevítünk, és addig pirítjuk benne a kolbászt, amíg kiengedi a zsírját.
- Hozzáadjuk a főtt burgonyát és a babot a hagymához, majd jól összekeverjük.
- Belekeverjük a pirított kolbászt és a zsírt.
- Beleforgatjuk a rukkolát, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Megszórjuk a pirított mandulával.
- Melegen vagy langyosan tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
