A következő sonkás mozzarella tekercs egy klasszikus olasz antipasta, amit nagyon gyorsan és egyszerűen össze lehet dobni. Ideális vendégváró alkalmakra italozás mellé..
Hozzávalók
- 20 dkg pármai sonka (vagy egyéb prosciutto)
- 5 dkg rukkola
- 15 dkg mozzarella
- kb 25 dkg olajban eltett szárított paradicsom
- balzsamecet szirup
Elkészítés
- A sonkát egy vágódeszkára kiterítjük. Rukkolával megszórjuk a közepét, erre ráhelyezünk 1 db lecsepegtetett paradicsomot és egy mozzarella szeletet vagy golyócskát. Leöntjük kevés sziruppal. Feltekerjük.
- Ezt a folyamatot elvégezzük a többi sonkaszelettel is.
- Egy tányéron a tekercseket elrendezzük, a maradék sziruppal leöntjük!
Tippek
- Balzsamecet szirupot könnyen készíthetünk – az ecetet kevés mézzel keverjük el egy lábasban, majd a tűzhelyen redukáljuk sűrű sziruppá.
- Tálaljuk antipastaként egy olasz menüben, de ideális parti falat is lehet – télen-nyáron egyarént. Jó időben akár piknikre is becsomagolhatjuk.
- A mozzarella lehet szagatott bivalytejes vagy szeletelt tehéntejes verzió, de akár mini golyók is . (Figyelem: a bivaly mozzarella sok levet enged!)
- A sonkás mozzarella tekercs egy szuper egyszerű vendégváró falat, pezsgős koktélok remek kísérője!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu