Ez a sonkás-káposztás omlett fekete-erdei sonkával készül, amit kiegészíthetünk füstölt reszelt sajttal, ha nem gond a tejtermék. Ideális reggelire, hétvégi brunch-ra.
Hozzávalók
- ½ fehér vagy hegyes káposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál almaecet
- 1 tk köménymag
- Méz, ízlés szerint
- 6 db közepes tojás
- 6 szelet füstölt fekete erdei sonka
- Só, bors
- Füstölt sajt (elhagyható)
Elkészítés
- Először elkészítjük a párolt káposztát. A hagymát és a káposztát vékonyan felszeleteljük vagy legyaluljuk.
- Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd a hagymát 5 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a köménymagot, néhány másodpercig keverjük, majd hozzáadjuk a káposztát és az almaecetet. Lefedve 10-15 percig pároljuk, alacsony hőfokon, időnként megkeverve. Adjunk hozzá vizet, ha túl száraz! Amikor a káposzta megpuhult, ízlés szerint adunk hozzá mézet, és sóval, borssal ízesítjük.
- Egy másik, lapos serpenyőben kevés olajat felhevítünk.
- Egy kis tálban felverünk 3 tojást 3 csipet sóval. Amikor a serpenyő felforrósodott, beleöntjük a tojást, és hagyjuk egyenletesen elterülni. Alacsony hőfokon körülbelül 5 percig sütjük.
- Amikor már nem folyékony az omlett felülete, az egyik felére 3 szelet sonkát fektetünk, majd rákanalazunk a párolt káposztából. Ha használunk sajtot, egy-két kanálnyit az omlett másik felére szórunk. Néhány másodpercig sütjük, majd a sajtos vagy az üres felét egy spatulával ráhajtjuk az omlett töltött felére, majd kissé lenyomjuk.
- Körülbelül egy percig sütjük, majd egy tányérra csúsztatjuk. Melegen pihentetjük, miközben a maradék tojással, sonkával és káposztával egy másik omlettet készítünk.
- Félbevágjuk, és egyből tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu