Ez a sonkában sült spenótos tükörtojás muffin ideális ünnepi reggelire vagy brunchra. Mindössze 15 perc alatt elkészíthető, stílusos és még finom is! Zöldsalátával tálaljuk.
Hozzávalók
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg bébi spenót
- 1 tk balzsamecet
- 4 szelet Prosciutto sonka, vagy hasonló
- 4 db tojás
- Olaj spray
- Bazsalikom levelek
- Balzsamecet szirup
Elkészítés
- A sütőt 180 C fokra előmelegítjük.
- A fokhagymát vékonyan felszeleteljük.
- Egy serpenyőt felforrósítunk. Amikor forró, hozzáadjuk az olajat és a fokhagymát. Kb 30 másodpercig kevergetve megpirítjuk, majd hozzáadjuk a spenótot és a balzsamecetet. Kb 3 percig pároljuk, amíg a spenót megfonnyad, és már nincs folyadék a serpenyőben. Hűlni hagyjuk.
- Négy szilokon muffin-formát olajjal bepermetezünk, majd mindegyiket kibéleljük sonkával.
- A spenótot a muffinformák között elosztjuk, majd lefedjük bazsalikomlevelekkel.
- A formákat egy sütőlapra vagy tepsibe tesszük.
- Mindegyik formába óvatosan egy-egy feltört tojást töltünk. Sózzuk, borsozzuk.
- 10-15 percig sütjük, attól függően, hogy mennyire lágyan kedveljük a tojássárgáját.
- Óvatosan kikanalazzuk a muffinokat a formákból, majd őrölt fekete borssal, bazsalikomlevelekkel és balzsamecet sziruppal díszítve tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu