Ez a sajtos-hagymás töltött gomba nem csupán tuti egyszerű és finom, de változatosan felhasználható. Tálalhatjuk köretként, pl steak mellé, főételként egy ropogós salátával, vagy tapasként italozás mellé. A sajtot lehet módosítani ü pl kéksajt vagy Gruyére is jó.
Hozzávalók
- 10 nagy gomba (pl tölcsér-, tuskó-, galambgomba)
Töltelékhez:
- 5 dkg vaj
- 5 dkg sajt (pl. Cheddar, Ementáli), kockázva
- 2 gerezd fokhagyma (hámozva)
- ½ lilahagyma (hámozva)
- 6 dkg főtt rizs
- 1 marék friss zöldfűszer (pl. petrezselyem zöld, koriander, snidling, bazsalikom stb)
- A gomba szára
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180 ° C -ra.
- Egy tepsit enyhén kiolajozunk.
- A hagymát, fokhagymát, sajtot durván felaprítjuk.
- A gomba szárait levágjuk, és a töltelékhez szükséges többi alapanyaggal egy aprítógépben darabossá eldolgozzuk. A rizst a végén adjuk hozzá!
- A keverékkel kissé púposan megtöltjük a gombákat.
- A gombákat a tepsire helyezzük, majd kb 10 percig sütjük. Akkor jó, amikor a gombák teteje szép barna, és sajt megolvadt.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu