
A következő rumos-kakaós muffin egy gyorsan és egyszerűen összedobható sütemény, amely különösen szuper a téli ünnepek alatt..
Hozzávalók
- 2 db közepes tojás
- 1 dl tej
- 1 tk vanília esszencia
- 2 ek rum
- 1 tk sütőpor
- 1 tk őrölt fahéj
- 3 dkg kakaópor
- 20 dkg sütőporos liszt
- 10 dkg nádcukor
- 10 dkg vaj, olvasztva
- Opcionális: 1 maréknyi dióbél aprítva vagy 1 maréknyi tördelt csoki darab
Elkészítés
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- A vajat, tojást és tejet elkeverjük. Belekeverjük a vaníliát és rumot.
- Egy másik tálban összeszitáljuk a lisztet, sütőport, fahéjat, kakaóport, majd hozzáadjuk a cukrot. Elkeverjük.
- A liszthez öntjük a tojásos keveréket, egy lapos fakanállal sima tésztává keverjük.
- Óvatosan beleforgatjuk a felaprított dióbelet vagy csoki darabokat.
- A tésztát papírkosárkákkal kibélelt muffinsütőbe, vagy szilikon formákba töltjük.
- 20-25 percig sütjük.
- Rácson hűlni hagyjuk.
Tippek
- Tálaljuk rumos csokiszósszal leöntve vagy porcukorral meghintve!
- Mivel a süti alkoholt tartalmaz, így ez a sütemény csakis felnőttek által fogyasztható!
- A fehéjat lecserélhetjük mézeskalács fűszerkeverékre is.
- A tej lehet növényi tej, ideális a mandula tej – ebben az esetben dió helyett pirított mandulapehellyel készítsük el!
- A kakaópor és a csokoládé (ha használunk) is legyen kiváló minőségű.
- A rumos-kakaós muffin ideális őszi, téli ünnepekre – pl halloween partyra, karácsonyi és szilveszteri összejövetelekre. Nagyon jól passzol forralt bor mellé!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu
