Ez a rákos-kéksajtos tészta spenóttal egy nagyon egyszerű recept, 15 percen belül az asztalon lehet. Finom, laktató, és elkészíthető glutén-mentes tésztákkal is. Hidegen is tálalható, így becsomagolható kirándulásokra, piknikre vagy ebédre is. Ideális évfordulókra, ünnepi alkalmakra.
Hozzávalók
- 200g száraz tészta
- 4 maréknyi bébispenót
- 50g krémes kéksajt, például Dolcelatte vagy Gorgonzola
- 4 evőkanál tejföl vagy görög joghurt
- ½ citrom reszelt héja
- 100g folyami rákfarok, megtisztítva
- 1 marék dió, pirítva
- Tálaláshoz: chili pehely (elhagyható)
Elkészítés
- A tésztát a csomagoláson található utasítások szerint megfőzzük. A főzési idő utolsó percében hozzáadjuk a spenótot.
- Közben a kéksajtot összekeverjük a citromhéjjal és a tejföllel.
- A diót enyhén megpirítjuk (olaj nélkül), egy-két percig pihentetjük, majd durván felaprítjuk.
- A tésztát és a spenótot lecsepegtetjük, majd visszatesszük a lábasba. Hozzáadjuk a krémes sajtot, majd a rák darabokat. Óvatosan átforgatjuk az egészet.
- A tésztát két tányérra kiszedjük, a tetejére dió darabokat és a chilipelyhet szórunk.
- Ízlés szerint, tálalás előtt, extra kéksajtot morzsolunk a tetejére.
Kapcsolatos receptek
- Egyszerű tészta receptek
- Rák receptek
- Spenót receptek
Zest.hu