Ez a rákkal töltött gomba konyhakész folyami rák farokkal készül, ami egyre több élelmiszerboltban kapható (még a Lidl-ben is). Rendkívül egyszerűen elkészíthető, ideális egy ünnepi vagy vendégváró menü előételként. A recept egyéb pikáns sajttal is elkészíthető – pl feta, kecskesajt, krémes Gorgonzola stb.
Hozzávalók
- 2 nagy portobello gomba
- 10 dkg folyami rák farok (tisztítva és előfőzve)
- 2 evőkanál tejföl
- Pár csipet cayenne csemege paprika
- 1 szál újhagyma
- 1 evőkanál apróra vágott snidling
- ½ citrom reszelt héja
- Néhány csepp olívaolaj
- Néhány csepp citromlé
- Só, bors
- 2 evőkanál reszelt Parmezán vagy Gruyere sajt
Elkészítés
- A sütőt 200 C fokra előmelegítjük. A gombákat egy tepsi be teszzük.
- A gomba szárakat levágjuk, felaprítjuk.
- Az apróra vágott gombát és a többi hozzávalót (a sajt kivételével) egy aprítógépbe szórjuk, és durva, szemcsés keverékké pürézzük. Megkóstoljuk, és ízlés szerint fűszerezzük.
- A masszát egyenletesen elosztjuk a gombákon, majd megszórjuk a reszelt sajttal.
- 10-25 percig sütjük, amíg a sajt megolvad és szép aranybarna lesz.
Kapcsolatos receptek
- Gomba receptek
- Töltött zöldségek
- Rák receptek
Zest.hu