A quinoa ez egyik legegészségesebb gabonaféle, amely kuszkusz vagy rizs helyett alkalmazható. Különösen népszerű tabbouleh salátákban bulgur helyett. A quinoa, feta és paradicsom saláta nagyon egyszerűen elkészíthető, remek kímélős, diétás napokra..
Hozzávalók
- 10 dkg quinoa
- 2 ek friss citromlé
- 3 ek olívaolaj
- 1 dkg mentalevél
- 1 maréknyi petrezselyem zöld
- 15 dkg koktél paradicsom
- 3-4 szál zöldhagyma
- 10 dkg feta sajt
Elkészítés
- A quinoa szemeket egy száraz serpenyőben 3-5 percig megpörköljük. Amikor illatos, lehúzzuk a tűzhelyről, hűlni hagyjuk.
- Közben vizet forralunk, megsózzuk, és a quinoa szemeket 15 percig puhára főzzük. Lecsepegtetjük, hűlni hagyjuk.
- A paradicsomokat félbevágjuk, a zöldhagymákat felszeleteljük, a zöldfűszereket felaprítjuk.
- Egy tálba töltjük a paradicsom és zöldhagyma szeleteket, quinoa-t, zöldfűszereket.
- A citrom kicsavart levét az olajjal elkeverjük, majd a salátára öntjük.
- Elkeverjük, megkóstoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- A fetát kis kockákra vágjuk, a salátába forgatjuk.
Tippek
- Tálaljuk köretként sült húsokhoz, halakhoz, különösen passzol mediterrán, arab menükbe.
- Főétel is lehet egy vegetáriánus, karcsúsító étrendben pl pita kenyérrel tálalva.
- A saláta előre elkészíthető, csupán az öntetet és fetát szükséges közvetlenül a tálalás előtt a salátához adni, így ideális vendégváró köret lehet.
- A quinoa, feta és paradicsom saláta szuper egyszerű és szuper egészséges – ideális diétás, egészséges étrendekbe.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu