A pórés babpüré egy nagyon gyorsan elkészíthető köret, amely remekül kísér sült húsokat, halakat. Ráadásul egészséges és fehérje-dús is..
Hozzávalók
- 1 szál póréhagyma
- 1 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 konzerv fehér bab
- 1 dl csirke vagy zöldség alaplé
- Fél citrom kicsavart leve
Elkészítés
- A pórét felszeleteljük. A babot vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. Az alaplét felmelegítjük.
- A az olajat egy lábasban felmelegítjük, ebben a pórét kb 4-5 percig puhára sütjük. Belepréseljük a fokhagymát, egy percig kevergetjük, vigyázva arra, hogy ne barnuljon meg se a póré se a fokhagyma.
- Hozzáadjuk a babot, felöntjük a levessel. 2-3 percig rotyogtjuk.
- Amikor a lé szinte teljesen felszívódott, belecsavarjuk a citrom levét, majd krumplitörővel átnyomkodjuk. Ha túl szaftos, 1-2 percig hagyjuk rotyogni.
- Amikor egy sűrű masszát kapunk, lehúzzuk a tűzhelyről.
- Tálalás előtt megborsozzuk.
Tippek
- Tálaljuk sült vagy grillezett húsok, halak köreteként. Remekül kísér pl egy egyszerű steak-et.
- Az étel vegán, így passzol diétás, low-carb, karcsúsító és egészségtudatos étrendekbe.
- Pürézhetjük is teljesesen egy bot-turmixszal, mi csupán durván törtük össze.
- A pórés babpüré egy tuti egyszerű-de-nagyszerű, olcsó köret, ideális rohanós napokra vagy lustálkodó hétvégékre.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu