A spanyol tapas általában italozás kisérője, de előételként is tálalható. Ez a pikáns spenótos csicseriborsó garnélarákkal egy tipikus tapa, könnyen elkészíthető, egészséges és finom. Könnyű ebédként is tálalhatjuk pirítóssal vagy párolt quinoával, kuszkusszal, barna rizzsel stb.
Hozzávalók
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ piros vagy sárga kaliforniai paprika
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 tk füstölt fűszerpaprika
- 1 tk sűrített paradicsom
- 1 csipet chili pehely
- 1 evőkanál sherry ecet
- 6 koktélparadicsom, félbevágva
- 1 konzerv fekete-fehér csicseriborsó
- 150 g nyers és pucolt királyrák (kb.)
- 2 nagy marék bébispenót
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- Citromlé a tálaláshoz
Elkészítés
- A hagymát és a fokhagymát vékonyan felszeleteljük. A kaliforniai paprikát hosszú csíkokra vágjuk.
- Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és megdinszteljük a hagymát 5 percig, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a kaliforniai paprikát. Még 5 percig sütjük, majd hozzáadjuk a fűszereket és a sűrített paradicsomot. Kevergetjük körülbelül egy percig.
- Hozzáadjuk a friss paradicsomot és az ecetet.
- Lefedjük, és kb 5 percig pároljuk. Lehet, hogy kell adni hozzá kevés vizet.
- Amikor a paradicsom megpuhult és kiengedte a levét, hozzáadjuk a lecsepegtetett csicseriborsót. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majd felforraljuk.
- A garnélarákot a zöldségekre fektetjük, majd lefedjük a lábast. 3 percig főzzük. A garnélaráknak éppen rózsaszínűnek kell lenniük.
- Most hozzáadjuk a spenótot, visszatesszük gyorsan a fedőt, és lekapcsoljuk a tűzhelyt.
- Pihentetjük 5 percig, amíg a spenót megfonnyad, és a garnélarák teljesen átfőtt.
- Óvatosan átkeverjük, hogy a spenót és a garnélarákok a csicseriborsóval jól elkeveredjenek.
- Belekeverjük a zöldpetrezselymet is, majd kevés citromlével tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu