Ez a pikáns spenót, póréhagyma és csicseriborsóleves nagyon finom, mégis hihetetlenül gyorsan elkészíthető – 10 percen belül fogyasztható! Tálaljuk indiai laposkenyérrel!
Hozzávalók
- 3 evőkanál olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma, aprítva
- 1½ teáskanál aprított zöld chili
- ½ póréhagyma, apróra vágva
- 15 dkg spenót, aprítva
- 1 konzerv csicseriborsó, lecsepegtetve
- 1 Liter zöldség alapleves
- 1½ teáskanál szárított oregánó
- 1 citrom leve
- Só, bors
Elkészítés
- Egy lábasban felhevítjük az olajat.
- Hozzáadjuk a fokhagymát, chilit és póréhagymát. Közepes lángon kb 5 percig kevergetjük.
- Hozzáadjuk az alaplevest, csicseriborsót, az oregánót, citromlevet, majd forráspontig melegítjük.
- Belekeverjük a spenótot, lefedjük, majd egy perc után lekapcsoljuk a tűzhelyt és 3 percig pihentetjük.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu