Ez a pikáns pirított tofu változatosan felhasználható – hozzáadhatjuk ázsiai levesekhez, egytálételekhez, salátákhoz vagy ideális nassolnivaló lehet italozás mellé, de becsomagolhatjuk piknikre vagy kirándulásra is.
Hozzávalók
- 1 csomag natúr kemény tofu
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál méz vagy juharszirup
- 1 tk őrölt koriander
- ½ teáskanál fokhagyma por
- 1 tk füstölt fűszerpaprika
- 1 csipet Cayenne chilipor (opcionális)
- 1 tk tengeri só
- 1 tk őrölt kömény
- ½ teáskanál fahéj
Hozzávalók
- A tofut lecsepegetetjük, majd kinyomjuk a felesleges vizet belőle. 2 cm-es kockákra vágjuk.
- Egy tálban összekeverjük a többi alapanyagot, majd a tofukockákat megforgatjuk ebben. Legalább 10 percig pácoljuk.
- Egy serpenyőben az olajat felforrósítjuk. Hozzáadjuk a pácolt tofukockákat, és minden oldalukon pár perc alatt ropogósra és barnára sütjük. Lecsepegtetjük őket egy papírtörlővel kibélelt tányéron, majd hűlni hagyjuk.
- Szobahőmérsékleten tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu