Ez a tuti egyszerű pikáns őszbarack és paradicsom saláta a mexikói salsa egyik gyümölcsös verziója, ami tökéletes nyári grillezésre, bulikra és piknikre! Nagyon jól passzol grillezett hal, csirke és sertéshús mellé. Nektarinnal is elkészíthető.
Hozzávalók
- 1 érett őszibarack
- 1 nagy paradicsom
- 1 lime leve
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 vörös chili
- 1 marék korianderlevél, apróra vágva
Elkészítés
- A barack héját lehúzzuk, húsát apró kockákra vágjuk.
- A paradicsomot félbevágjuk, magját kikaparjuk, majd a húsát apró kockákra vágjuk.
- A chili magházát és ereit eltávolítjuk, húsát felaprítjuk.
- Az újhagymát vékonyan felszeleteljük.
- Mindent egy nagy tálban összekeverünk, majd leöntjük az olajjal és lime kifacsart levével.
- Ízlés sózzuk, borsozzuk.
- Tálalás előtt legalább 15 percig pihentetjük.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu