A pikáns lóbabkrém télen-nyáron remek mártogatós vagy szendvicskrém. Szuper egészséges, akár friss vagy fagyasztott termékkel készítve. Ráadásul egyszerű az elkészítése, és finom is..
Hozzávalók
- 35 dkg lóbab (friss vagy fagyasztott)
- Fél zöld chili aprítva
- Fél tk őrölt római kömény
- Fél tk csemege paprika
- 1 kis gerezd fokhagyma, préselve
- Só, bors
- 3 ek olívaolaj
- Fél citrom leve
Elkészítés
- A friss lóbabot megpucoljuk, átmossuk.
- A lóbabot forró vízben megfőzzük – a frisset 8 percig, a fagyasztott verziót 3-4 percig. Lecsepegtetjük, hideg vízbe tesszük.
- Amikor lehűlt, a babokat kinyomkodjuk a fehér hártyából. Robotgéppel összeturmixoljuk a babot, fokhagymát, chilit, fűszereket, majd turmixolás közben lassan belecsurgatjuk az olajat és a citromlevet. Megkóstoljuk, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Átkanalazzuk egy kis tálkába, tálalás előtt paprikával meghintjük, kevés olajjal lelocsoljuk.
Tippek
- Ideális parti étel – tálaljuk rágcsálnivalóval, friss zöldségekkel (pl paprika, zellerszár, sárgarépa), pita lepénnyel vagy pirítóssal.
- Remek szendvicskrém is lehet, különösen crostini tetején.
- Ha friss lóbabbal készítjük, akkor a hüvelyből természetesesen ki kell először nyomkodni a babokat, a hártyából pedig főzés után!
- A pikáns lóbabkrém nagyon egészséges (a lóbab a szuperételek egyike), így ideális karcsúsító, diétás, méregtelenítő és egészséges étrendekbe.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu