Ez a pikáns karfiol wok egy szuper egészséges, alacsony kalóriatartalmú, mégis laktató étel – így ideális diétás, fogyókúrás és húsmentes étrendekbe. Jól passzol egy indiai menübe is.
Hozzávalók
- 3 ek növényi olaj (repce/napraforgó)
- egy hüvelykujjnyi gyömbér (hámozva, majd reszelve)
- 2 tk kurkuma
- 1 tk chili pehely
- 1 evőkanál római köménymag
- 1 nagy karfiol (kis rózsákra bontva)
- Frissen őrölt só és bors
- Tálaláshoz: egy marék friss, aprított koriander levél
Elkészítés
- Egy nagy wokot felhevítünk.
- Hozzáadjuk az olajat, amikor már füstölög, folyamatosan kevergetve megpirítjuk a fűszereket és a gyömbért, kb egy percig.
- Lejjebb állítjuk a hőfokot, majd beletesszük a karfiolt. Sózzuk, borsozzuk.
- Alaposan összekeverjük, lefedjük, és meg körülbelül 10 percig pároljuk, pár percenként megkeverjük.
- Amikor a karfiol puha, de nem mállós, a tűzhelyt lekapacsoljuk.
- Friss korianderrel megszórva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu