Ez a pikáns cukkinis falafel kissé eltér a hagyományostól. Továbbá könnyen gluténmentes is lehet, ha csicseriborsó-, rizs- vagy kukoricalisztet használunk. Pitába vagy arab laposkenyérbe töltve tálaljuk zöldsalátával és tzatzikivel vagy salátával.
Hozzávalók
- ½ közepes cukkini
- 1 konzerv (400 g) csicseriborsó, lecsepegtetve
- 2 evőkanál liszt (búza, csicseriborsó, kukorica vagy rizs)
- ½ evőkanál Harissa paszta
- 1 marék koriander levél, durván aprítva
- 1 gerezd fokhagyma, felaprítva
- ½ citrom reszelt héja és leve
- 2 evőkanál olíva- vagy napraforgóolaj
Elkészítés
- A csicseriborsót lecsepegtetjük és megmossuk.
- A cukkinit lereszeljük, majd a felesleges vizet kinyomkodjuk belőle egy szűrőn keresztül.
- Az összes hozzávalót egy aprítógépbe tesszük. Sózzuk, borsozzuk, és durva állagú pasztává pürézzük.
- A masszából 8-10 db kis gombócot formálunk, ezeket egy tányéron pihentetjük a sütésig.
- Egy kis, mély serpenyőben közepes lángon az olajat felhevítjük. Amikor forró, a falafeleket körülbelül 5 percig, rendszeresen forgatva, aranybarnára sütjük.
- Pitában, salátával és tzatzikivel tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu