Ha vegetáriánus vagy vegán és villámgyorsan elkészíthető karácsonyi falatokat szeretnénk készíteni, érdemes kipróbálni ezeket a pesztós karácsonyfa falatokat. Gluténmentes leveles tésztával is elkészíthető, sőt ez talán jobb is, mert nem puffad fel annyira, mint a normál, vajas tészta. Díszítéshez lehet más zöldségeket is alkalmazni – húsos verzióhoz pedig kis darab sült szalonnát, pármai sonkát, füstölt lazacot is stb. Melegen vagy szobahőmérsékleten is tálalhatjuk.
Hozzávalók
- 1 készre nyújtott vegán leveles tészta (lehet gluténmentes is)
- 2 evőkanál zöld pesto (vegán vagy normál)
- 2 evőkanál reszelt parmezán (vegán vagy normál)
Díszekhez:
- Olajbogyó, chili, kaliforniai paprika, paradicsom darabkák, paprika krém stb
Elkészítés
- A sütőt 190 C fokra előmelegítjük. 2 tepsit kibélelünk sütőpapírral.
- Apró darabokra vágjuk az olajbogyót, chilit vagy a pirospaprikát és a paradicsomot a fa díszítéséhez.
- A sajtot lereszeljük egy kis tálkába.
- A leveles tésztát kicsomagoljuk, majd egy vágódeszkára kiterítjük. Fenyőfa keksz szaggatóval mini fákat nyomunk ki, amiket a tepsikben elrendezünk (ne legyenek a fák túl közel egymáshoz!)
- Egy szilikon ecset segítségével megkenjük őket a pesztóval, majd a felaprított zöldség darabokkal feldíszítjük a karácsonyfákat.
- Mindegyik tetejére reszelt sajtot szórunk, majd kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük a sütő közepén.
- Rácson hűlni hagyjuk, majd tálaljuk.
Kapcsolatos receptek