Ez a paszternák és burgonya krémleves misóval ízesítve egy érdekes, fúziós leves. Egészséges, laktató, glutén-mentes és vegán, így fogyasztható a legtöbb étrend keretében. A miso lehet vörös vagy fehér.
Hozzávalók
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 paszternák
- 2 nagy burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 2 cm darab gyömbér
- 1 tk koriandermag, összetörve
- 500 ml zöldség alapleves (kb.)
- 1 tk miso paszta (glutén-mentes)
- 1 evőkanál japán szójaszósz (glutén-mentes)
- 1 evőkanál almaecet vagy citromlé
Elkészítés
- A paszternákokat és a burgonyát meghámozzuk, majd apró kockákra vágjuk.
- Meghámozzuk, majd finomra vágjuk a hagymát és a gyömbért.
- Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Hozzáadjuk a hagymát, 5 percig puhára dinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát, gyömbért és a koriandermagot. Egy percig kevergetjük.
- Hozzáadjuk a paszternák- és burgonyadarabokat. Még 5 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk az alaplevest. Felforraljuk, majd alacsony lángon 20-25 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
- Botmixerrel krémes levessé pürézzük. Ha túl sűrűnek találjuk, adjunk hozzá még forró alaplevest,
- Belekeverjük a misót és a szójaszószt, majd a citromlevet vagy az ecetet.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu