Ha egy szuper egyszerű, egészséges és alacsony kalóriatartalmú ételre vágyunk, akkor érdemes kipróbálni az alábbi receptet. Ez a párolt tőkehal cikóriával kiegészítve lesz különleges, amely 15 perc alatt elkészíthető. Tálaljuk barnarizzsel, zöldségpürével vagy ropogós zöldsalátával.
Hozzávalók
- 2 tőkehal filé
- 2 kicsi vagy 1 nagy fej cikória
- 1 csokor újhagyma
- 1 piros chili, kimagozva
- 1 evőkanál sózott kapribogyó (üveges)
- ½ citrom reszelt héja
- 1 citrom leve
- Só, bors
- 2 evőkanál ízlés szerinti apróra vágott fűszernövény (kapor, zöldpetrezselyem, koriander, bazsalikom vagy snidling)
- Olíva olaj
Elkészítés
- A cikória torzsát eltávolítjuk, majd a cikória leveleket vékonyan felszeleteljük.
- Az újhagymát és a chilit apróra vágjuk.
- Egy serpenyőben felhevítünk 1 evőkanál olívaolajat, és alacsony hőfokon megdinszteljük az apróra vágott zöldségeket és a kapribogyót, körülbelül 5-6 percig.
- Amikor a cikória megpuhult, rátesszük óvatosan a hal filéket, ráfacsarjuk a citrom levét, és megszórjuk a citrom reszelt héjával. Sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt körülbelül 5-8 percig pároljuk (a filé vastagságától függően).
- Aprított fűszernövénnyel megszórva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu