Hihetetlenül egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a fantasztikus sajtropogós. Ki lehet egészíteni magvakkal, fűszerporokkal, szezámmaggal, chili pehellyel stb, de így natúron is remek aperitif mellé. A Parmezán sajt chips levesek és saláták díszítésére is alkalmazható.
Hozzávalók
- 1 csésze reszelt parmezán sajt
Elkészítés
- A sütőt 180 C fokra előmelegítjük.
- A reszelt parmezánból egy sütőpapírral bélelt tepsire kanalazunk halmokat körülbelül 2 cm távolságra egymástól, majd a kanál aljával lenyomkodjuk őket.
- Kb 3-5 percig világosbarnára sütjük. Figyeljük, ahogy olvad és buborékol a sajt, és ne engedjük, hogy túl barna legyen, mert keserű lesz az íze!
- Egy-két percig hűlni hagyjuk, majd egy tányérra óvatosan átszedjük.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu